Deel dit artikel
-

Lauren van der Heijden (IAB) gaat Miinto leiden

Lauren van der Heijden (32) wordt managing director voor Miinto Nederland. Van der Heijden wordt in zijn nieuwe functie eindverantwoordelijk voor de verdere uitbouw van de internationale formule op de Nederlandse markt.

Miinto, vier jaar geleden in Denemarken opgericht, is een platform waarop fysieke retailers zich kunnen aansluiten. Het bedrijf zorgt voor een goede werkende en vindbare pui, winkeliers leggen hun spullen in de schappen met een eigen beschrijving. Ze kunnen hun kleding naar Miinto opsturen om te laten fotograferen op modellen. Hiervoor heeft het bedrijf een eigen fotostudio waar de dozen dagelijks met tientallen komen en gaan.

Voor de lancering op de Nederlandse markt heeft Miinto een aparte onderneming opgericht samen met internetondernemer Laurens Groenendijk en RTL Ventures. Miinto Holding zet rond de vijftig miljoen euro per jaar om voor de aangesloten fashionretailers.

Van der Heijden is afkomstig van IAB Nederland, de branchevereniging voor de online marketing industrie, waar hij sinds 2011 directeur was. Eerder was hij operationeel directeur van Librium (nu bekend als CSNL) en daarvoor werkte hij bij RTL Nederland. Naast zijn functie bij Miinto blijft Van der Heijden aan als bestuurslid van het IAB en de Reclame Code Commissie.

IAB heeft Suzanne Pronk benoemd tot nieuwe directeur van IAB Nederland. Pronk is oprichter en initiator van het FIPnetwork, een internetplatform voor vrouwen die minimaal vijf jaar werkzaam zijn in de online business en vrouwelijke internetondernemers. Voor haar komst naar het IAB was Pronk tevens werkzaam bij Clockwork als Client Partner.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond