Deel dit artikel
-

Layar opent Canadees kantoor

Layar gaat zich intensiever op de Noord-Amerikaanse printmarkt richten en opent daarom een kantoor in Toronto.

Gisteren opende directeur Quintin Schevernels aan de Canadese oostkust het kantoor dat onder leiding komt van Nigel Newton. Hij gaat de Nederlandse interactieve mobiele technologie meer onder de aandacht brengen van Engelstalige uitgevers in zijn land.

Layar richt zijn primaire verkoopactiviteiten op Amerika, Canada en Nederland. De Noord-Amerikaanse markt is qua volume aanzienlijk groter dan hier en is gevoelig voor digitale innovaties en nieuwe verdienmodellen.

Deze buitenlandse stap staat centraal in de strategie die zich richt op de printmarkt sinds directeur Schevernels vandaag exact een jaar geleden aantrad. Zijn mobiele app wordt ingezet als digitaal verlengstuk van redactionele verhalen en reclame. Lezers moeten de app boven het blad of krant houden om aanvullende informatie bij een verhaal of reclame te krjigen. Uitgevers betalen per pagina die ze interactief maken met Layar.

Om uitgevers en adverteerders te helpen bij het interactiveren van hun uitingen heeft het Amsterdamse bedrijf net een ‘campaign review service’ uitgebracht. Dat houdt in dat Layarmensen per campagne meekijken of deze voor optimaal resultaat is ontworpen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond