Deel dit artikel
-

LB Icon vergroot belang in Framfab tot 15 procent

LB Icon, het moederbedrijf van Lost Boys, heeft in de afgelopen weken 76 miljoen aandelen Framfab gekocht, welke een belang van circa 6,33 procent vertegenwoordigen van het totale aandelenkapitaal en stemrecht in de Zweedse webbouwer. Dat meldt de moeder van Lost Boys.

In maart van dit jaar bouwde LB Icon al een positie op in Framfab die net onder de tien procent bleef. “Het initiële belang van 105 miljoen aandelen, dat de onderneming in maart 2005 had aangekocht, bleef nog onder de 10 procent treshold, maar werd overschreden aan het eind van de beurshandel op vrijdag 23 september 2005 met de aankoop van 62 miljoen aandelen. Het totale aandeel van de onderneming in Framfab AB bedraagt nu 181 miljoen aandelen, hetgeen circa 15,08 % van het totaal aantal uitstaande aandelen en stemmen is,” aldus LB Icon. 

De onderneming heeft ter ondersteuning van de transactie een financieringsregeling getroffen met Red Valley, haar belangrijkste aandeelhouder. In relatie tot deze financiering heeft de onderneming een hedge-regeling getroffen, opdat elke winst of verlies op genoemde aandelen wordt geneutraliseerd. Details van deze regeling zullen in het 3e kwartaal rapport, vooralsnog vastgesteld voor publicatie op 20 oktober 2005, pas bekend gemaakt worden.

Analisten suggereerden in een eerder stadium al dat beide bedrijven goed bij elkaar passen. Of LB Icon het belang in Framfab ook verder uit gaat bouwen, vermeldt het persbericht niet. Maar de deeleneming die LB Icon in Framfab heeft genomen, lijkt van strategisch belang. 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond