Deel dit artikel
-

Leapp breidt uit in Vlaanderen

Er zit duidelijk handel in de markt voor zogenoemde refurbished Apple-toestellen. Na Antwerpen opent de Nederlandse verkoper Leapp een tweede winkel in Gent.

De Gentse winkel komt in elk geval aan de Brabantdam en een derde vestiging in Hasselt, Leuven of Brussel, zegt COO Werner Bruyns die in 2007 de Belgische poot opzette van Cooblue.

Refurbished zijn toestellen die zijn gebruikt voor demo’s of beurzen, of iPhones, iPads of Macbooks met fouten. Die worden nagekeken en waar nodig hersteld.

Leapp (anagram van Apple) telt iets meer dan zeventig werknemers en is intussen ook actief in Düsseldorf. Zowel met een fysieke winkel als een webshop. In Nederland zijn er zeven winkels. De laatste werd kort geleden in Rotterdam geopend.

Volgens marketinghoofd Marcus van Elk zijn er op korte termijn geen uitbreidingen in Nederland voorzien, omdat Duitsland en België alle aandacht opeisen. Van Elk erkent dat met de uitbreidingen inkoop een uitdaging wordt. “Je hebt het niet over onbeperkte hoeveelheden, maar we moeten we een flinke omzet kunnen draaien.”

Met Apple zelf wordt geen zaken gedaan, “maar we hebben wel contact omdat ze vanzelfsprekend hun merk willen bewaken.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond