Deel dit artikel
-

Leatherman Tread, een wearable tool

Tegenover alle Wearable Tech, komt Leatherman met een Wearable Tool. Een 25-delige roestvrij stalen multitool, te dragen als armband.

Leatherman staat bekend als maker van verschillende zogenoemde multitools. Zelfs zo bekend dat ze worden aangeduid als ‘een Leatherman’. Het heeft iets weg van een Zwitsers zakmes, maar is in opbouw anders. Door alles dubbel te vouwen zijn er er gereedschapsonderdelen als een tang of schaar die zo makkelijker zijn te integreren, soms wel tot negentien per Leatherman.

De Leatherman Tread gaat zelfs verder, tot 25 onderdelen. Dat zijn dan geen tangetjes of schaartjes, maar voornamelijk schroevendraaiers. Deze zijn onderdeel van roestvrijstalen schakels die samen een armband vormen. In de video is goed te zien hoe de constructie in elkaar zit.


De meeste onderdelen lijken me in praktijk goed bruikbaar. Een aantal platte en kruiskopschroevendraaiers, flessenopener, snijhaak (voor het openen van bijvoorbeeld pakketjes), inbussleutels, ringsleutels en eentje die ik altijd kwijt ben, een simcardpinnetje. Elke schakel is uitwisselbaar en van plek te veranderen, zodat de armband passend te maken is. Ik neem aan dat een kleine pols niet ideaal is voor het optimaal gebruikmaken van alle 25 onderdelen.

Speerpunt van Leatherman CEO Ben Rivera was een tool te maken die gewoon door de douane-controle is mee te nemen. Een zakmes of multitool wordt namelijk geweigerd. Volgens Rivera gaat de Tread probleemloos door elke controle.

Eind 2015 zal er ook een horloge-onderdeel beschikbaar zijn. Dit zal een door Leatherman ontworpen klokje zijn met Zwitsers loopwerk met een saffier kristalglas wat ongevoelig is voor krassen en weinig reflectie toont, waardoor het bij gebruik buitenshuis goed afleesbaar zal zijn. Vraag is of de functies van het getoonde klokje hieronder genoeg zullen zijn voor de doorgewinterde outdoorfanaat.

 

 

Deel dit bericht

7 Reacties

max

wat is de prijs ?

Pim

kost da?

Sander van der Heide

In de VS gaat de Tread 150 dollar kosten voor de roestvrij stalenversie, 200 dollar voor de zwarte en respectievelijk 500 en 600 dollar voor de roestvrijstalen of zwarte horlogeversie.

Bart

Wanneer zal dit product te koop zijn in Europa?

Sander van der Heide

april/mei liet Leatherman mij weten.

Matthijs

Ik zie hem hier voor 199 voor de RVS versie http://www.messenshop.nl/leatherman-tread/
Wel met een levertijd van 16 weken…

Elmer

Komt er een Europese versie, of gaan ze hier de Amerikaanse verkopen?
Dan heb je geen passend gereedschap (zie Leatherman website) !

Voor de meeste producten geldt, dollarprijs US is Europrijs hier (incl. btw!).
Dus messenshop … neuhhh.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond