Deel dit artikel
-

Leerplatforms Squla en WRTS bundelen krachten

Leerplatform WRTS gaat samen met branchegenoot Squla. Ze willen woordjes oefenen voor scholieren ‘nog leuker maken’.

Online platform Squla heeft naar eigen zeggen als missie om kinderen van de basisschool vooruit te helpen op een manier die zij leuk vinden en die bij hen past. WRTS richt zich op het voortgezet onderwijs.

‘Als Squla hebben we veel ervaring met de drie-eenheid leerkracht, ouder en kind. We geloven dat deze benadering essentieel is voor het beste leerresultaat. We bundelen onze kennis graag met die van WRTS, zodat we het platform nog gebruiksvriendelijker en motiverender kunnen maken’, zo staat in een verklaring.

Met de komst van sociale media wordt de druk op jongeren alsmaar groter. Ze moeten WhatsApp, Instagram en Snapchat bijhouden, Fortnite of Apex spelen met vrienden en dan natuurlijk ook nog huiswerk maken. Uit onderzoek van het OECD (Organisation for Economic Co-operation and Development) blijkt bovendien dat Nederlandse leerlingen over het algemeen wel met plezier naar school gaan, maar dat de motivatie om te leren in Nederland lager is dan in veel andere landen.

WRTS gaat in ieder geval kijken hoe ze leerkrachten verder kunnen ontlasten in hun lessen. Daarnaast willen ze op het platform meer gaan aanbieden dan alleen woordjes leren.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond