Deel dit artikel
-

LeerUniek.nl wint Google-NASA-wedstrijd

LeerUniek.nl, een analyticssysteem voor geletterdheid onder kinderen, heeft de Nederlandse innovatiewedstrijd van Singularity University van Google en de NASA gewonnen.

De jaarlijkse wedstrijd had dit jaar Educatie als thema. De winnende ondernemer, Jelthe de Jong, wint een ticket ter waarde van dertigduizend dollar om komende zomer deel te nemen aan het tienweekse zomerprogramma van Singularity University in de Verenigde Staten.

Vooral in grote steden is laaggeletterheid een probleem onder kinderen die, na afronding van de basisschool, onvoldoende bekwaam in spelling zijn. De Jong ontwikkelde het systeem LeerUniek.nl dat scholen en ouders real time inzicht biedt in de ontwikkeling van geletterdheid bij elke leerling, met behulp van kunstmatige intelligentie. Dit geeft docenten de mogelijkheid om risicoleerlingen vroeg te identificeren en persoonlijke ondersteuning te geven die nodig is om volledig.

Het literacy analytics-systeem werkt op de pc en tablets.

Begin dit jaar gaf De Jong een presentatie in Berlijn waarin hij de werking van LeerUniek uiteen zet.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Singularity University is een organisatie die kennis propageert rondom technologische innovaties die de wereld ‘exponentieel kunnen veranderen’.

Foto: Henk-Jan Winkeldermaat (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Yuri van Geest

Met dank aan Decos, Firestarters Vodafone en Deloitte voor het mogelijk maken van deze prijs.

Het is trouwens Jelte de Jongh met een h 😉

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond