Deel dit artikel
-

Legendarische chatdienst ICQ stopt ermee

De legendarische chatdienst ICQ uit de begindagen van het internet trekt de stekker eruit. Eind juni stopt de dienst.

ICQ werd voor het eerst gelanceerd in november 1996 door het in Israël gevestigde Mirabilis. De naam stond voor I Seek You.

Terwijl het ICQ-programma in Israël werd ontwikkeld, lanceerden de oprichters van Mirabilis de dienst in een klein appartement in San Jose, Californië, omdat internettoegang in de VS goedkoper was.

Na de lancering in november 1996 had ICQ in mei 1997 850.000 gebruikers, en in april 1998 was het gebruikersbestand gegroeid tot negen miljoen, waarvan 2,5 miljoen het elke dag gebruikten.

AOL verwierf uiteindelijk Mirabilis en ICQ in juni 1998 voor 287 miljoen dollar. In 2001 had ICQ een piek bereikt van 100 miljoen geregistreerde gebruikers.

Toen Twitter en Facebook populairder werden, verlieten veel gebruikers in de VS en andere delen van de wereld ICQ, en in 2010 verkocht AOL ICQ aan de Russische Digital Sky Technologies voor 187 miljoen dollar.

Het bedrijf werd later omgedoopt tot VK en gebruikers wordt ook aangeraden om over te schakelen naar VK Messenger of VK WorkSpace.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond