Deel dit artikel
-

Lesara steekt tientallen miljoenen in nieuw distributiecentrum

Online warenhuis Lesara investeert 45 miljoen euro in de bouw van een nieuw distributiecentrum in hartje Duitsland. Vanuit Erfurt zal heel Europa vanaf komende zomer worden bediend.

Lesara, dit jaar op weg naar een omzet van 150 miljoen euro, investeert een enorm bedrag in nieuwe infrastructuur om zijn eigen groeitempo nog verder op te schroeven. Met het nieuwe distributiecentrum kunnen grotere voorraden worden aangelegd.

Maar zoals te doen gebruikelijk bij Lesara moeten die er vooral ook heel snel weer uit omdat het altijd erg snel van assortiment wisselt. Directeur en oprichter Romand Kirsch (foto, midden) zei eerder deze maand op Emerce eDay nog: “Als we iets bestellen is het binnen acht dagen geproduceerd en gaat het op het vliegtuig naar ons toe.” Misschien duurder dan per schip, maar hij zit niet met resten en levert vrijwel direct waar de markt om vraagt. “Driekwart van Lesara’s omzet deze zomer realiseerden we met nieuwe producten.”

De nieuwe locatie in Erfurt, ontwikkeld met Goodman, biedt werk aan ongeveer tweehonderd man. De eerste sollicitaties beginnen rond deze tijd al.

Lesara haalde vorige maand met een nieuwe investeringsronde dertig miljoen euro venture capital op bij Northzone, Mangrove Capital, Vorwerk Ventures, Armat Group en Pendant Marshfield Associates.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond