Deel dit artikel
-

Lesara vraagt uitstel van betaling aan

Online koopjesmarkt Lesara, dat Europees dekkend werkt met een snel wisselend assortiment, heeft uitstel van betaling gekregen van de rechter in Berlijn.

Iedere grote beslissing moet ondernemer Roman Kirsch sinds afgelopen vrijdag eerst voorleggen aan een bewindvoerder.

Het warenhuis dat is gespecialiseerd in lifestyleproducten, waaronder kleding en sieraden, haalde afgelopen voorjaar nog dertig miljoen euro groeigeld op en was bezig een eigen distributiecentrum te bouwen voor tientallen miljoenen euro’s. De dure expansieplannen liggen nu in de koelkast en gaan mogelijk nooit meer door.

De exacte toedracht tot de surseance is nog niet bekend.

Lesara werd opgericht in 2013 door Matthias Wilrich, Robin Müller en Roman Kirsch. Laatstgenoemde is algemeen directeur. Het bedrijf, dat ook in Nederland actief is, realiseerde vorig jaar een omzet van vermoedelijk rond de honderd à 150 miljoen euro. In 2016 bedroeg de brutowinst 25 miljoen euro en schreef het netto rode cijfers van veertien miljoen.

In de afgelopen jaren haalde Lesara honderd miljoen euro venturecapital op bij onder meer 3L Capital, Northzone, Magrove Capital Partners en Vorwerk Ventures.

Deel dit bericht

2 Reacties

Mieke

En wat blijven we leren zo? Omzet zegt helemaal 0,0.

DW

Je moet ook wel aardig narcistisch zijn als je denkt het te kunnen winnen met een generiek aanbod van de grote e-e-commercebedrijven.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond