Deel dit artikel
-

LessonUp krijgt 350.000 euro kapitaalinjectie van Peak Capital

Peak Capital investeert 350.000 euro in de Haagse startup LessonUp, het grootste online onderwijsplatform van Nederland dat door duizenden leraren in het Basis- en Voortgezet Onderwijs dagelijks wordt gebruikt om digitaal les te geven.

Het platform verzamelde in twee jaar meer dan 250.000 open lessen, gemaakt door de leraren zelf. Met deze investering krijgt LessonUp de mogelijkheid om nog meer contentmakers en scholen aan zich te binden en uit te breiden naar het buitenland.

Niet alleen leraren ontwikkelen materialen in LessonUp. Ook instellingen gebruiken het platform. Zo plaatst het Van Gogh Museum al haar digitale lesmaterialen in LessonUp. Het platform biedt hun een bereik onder leraren en leerlingen dat ze via hun eigen website niet zomaar kunnen bewerkstelligen.

Dat bereik is, samen met de interactieve technologie achter het platform, ook voor partijen zoals FutureNL en Uitgeverij Young and Connected de belangrijkste reden om hun materialen via LessonUp uit te leveren.

Het bedrijf wil naar eigen zeggen steeds slimmere manieren vinden om nog meer docenten en leerlingen te activeren binnen hun platform. Uiteindelijk is het de bedoeling dat er straks 200.000 leerlingen overal ter wereld gelijktijdig mee kunnen doen aan interactieve les die wordt gegeven door één docent.

Foto’s LessonUp

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond