Deel dit artikel
-

LevelUp Group koopt C2B, wordt full-service bureaugroep

De Amsterdamse LevelUp Group neemt het bureau voor creative content C2B over. Op het eerste oog een verrassende overname voor de performancegroep, maar het markeert de start van een reeks overnames die moet leiden tot een full-service bureaugroep.

Vanochtend maken de partijen de overname van C2B aan de markt bekend. Het bedrijf uit Amsterdam komt onder een dak met bureaus als Netprofiler, ClickValue, Leadscope en Cloud Nine Digital. Er is geen geld gemoeid met de overname van het vijftien koppende tellende bedrijf aangezien de oprichters van C2B aandelen verkriigen in de groep.

Anders dan veel andere bedrijfsgroepen die een buy & build-strategie voeren, werkt LevelUp niet met venture capital. Die intentie is er ook niet, zegt managing partner Frans Appels van LevelUp Group. “We hebben geen haast, stapelen geen ebitda, maar werken vanuit de inhoud.” Naar zijn inschatting zijn er nu zo’n vijftien bureaugroepen die de online bureaumarkt afschuimen op zoek naar overnamekandidaten.

Appels en zijn team spreken met meerdere partijen die hun performance-, onderzoeks- en analyticspraktijken kunnen aanvullen. Te denken valt aan thema’s als digitale bouw, e-mailmarketing, search en machine learning.

“Corporates zoeken vaak specialistische bureaus, de bovenkant van het MKB zoekt naar een full service groep die elkaar versterkt.”

Robert van Meer, medeoprichter van C2B: “De afgelopen 10 jaar hebben Tim Meuleman en ik een fantastisch bureau opgebouwd waar we erg trots op zijn. Marktconsolidatie is een feit en ook voor C2B is het bundelen van krachten een must om onze positie in de markt te verstevigen, en huidige en toekomstige klanten een bredere service te verlenen.”

De bureaugroep van nu vijf labels heeft 130 medewerkers.

Deel dit bericht

1 Reactie

Frans Appels - LevelUp Group

Hier zijn we heel blij mee! https://youtu.be/Ghtdj8Dj3NI

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond