Deel dit artikel
-

‘Levertijden pakketten stijgen met 50 procent door recente lockdown’

De recente lockdown, waarin niet-essentiële winkels de deuren moeten sluiten, leidt deze week tot grote vertragingen in de levertijd van pakketten. Dat wordt voorspeld door de pakketradar, een data-analyse van transport management service Wuunder. Gemiddeld zijn de pakketten die worden vervoerd door de grootste pakketdiensten van Nederland 40 tot 50 procent langer onderweg in deze week.

Pakketten zijn vanaf het moment van versturen tot aan bezorging gemiddeld tussen de anderhalve dag en de twee dagen onderweg. Dat betekent dat pakketten die op woensdag besteld worden, mogelijk niet meer voor de kerst in huis zijn.

Tot nog toe hadden alle bezorgdiensten de drukte in de laatste maand van het jaar goed onder controle. Zo was vorige week (week 50) 9 procent van de pakketten vertraagd en werd een pakket meestal binnen één tot anderhalve dag bezorgd. De ingestelde lockdown van zondag 19 december lijkt een breekpunt te worden.

Thuiswinkel.org waarschuwde deze week ook al voor vertragingen, en ook PostNL kan geen tijdige levering garanderen. Vorig jaar liep het spaak toen eveneens vlak voor Kerst een lockdown werd ingesteld.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond