Deel dit artikel
-

Levi9 bouwt blockchainoplossing GDPR voor Faktor

Levi9 gaat voor start-up Faktor diens blockchainoplossing bouwen waarmee mediabedrijven op innovatieve wijze kunnen omgaan met de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG), in het Engels: GDPR.

De partijen maakten de samenwerking gisteren bekend. Faktor vindt hiermee een technisch specialist die zijn concept kan omvormen tot een daadwerkelijk product. Levi9 stelt productiecapaciteit beschikbaar om tegen het einde van dit jaar een minimum viable product te realiseren. Een eerste bruikbare versie. En passant bouwt het hiermee kennis op over blockchain.

Faktor wil een, wat heet, identiteitsplatform ontwikkelen waarbij persoonlijke gegevens van mediagebruikers in een blockchain zitten versleuteld. De eigenaar van de data, de consument, bepaalt zelf met wie hij die data om wil doel wil delen.

De start-up werd in juni 2017 opgericht en toetst sindsdien zijn concept en de interesse ervoor in de markt. De oprichters zijn Tim Geenen, Yieldr-oprichter Niels Baarsma, voormalig Zenith-directeur Anke Kuik en Johan de Groot van Coolblue, nu CTO.

Levi9’s hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam en het merendeel van de bijna negenhonderd medewerkers zijn werkzaam in Oost-Europa vanuit kantoren in Kiev, Lviv, lasi, Belgrado, Novi Sad en Zrenjanin. De IT’er werkt onder andere voor Tele2, Wehkamp, Holland Casino, Tom Tom, Exact, Bol.com en Talpa.

Tim Greenen spreekt aanstaande donderdag op Emerce Performance.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond