Deel dit artikel
-

LeWeb: Google Maps groter op mobiel dan web

Google Maps heeft sinds afgelopen zomer structureel meer verkeer op mobiele telefoons dan op het vaste web. Internet komt daarmee per definitie in de winkelstraat.

Een jaar geleden begon het kantelpunt ten gunste van mobiel internet te naderen. Vorig jaar rond de kerstperiode was de eerste omslag te zien. Toen had Maps gedurende een korte periode al meer mobiel gebruik dan op het vaste web.

Marissa Mayer schetste gisteren tijdens het congres Le Web in Parijs hoe het gebruik van de hyperlokale Googledienst afgelopen jaar is gekanteld. “Vervolgens zagen we datzelfde patroon terugkeren in het voorjaar”, toen het weer mooier werd “en in de weekenden”, als mensen op pad gaan en zich oriënteren op hun omgeving. “Sinds juni heeft Maps Mobiel structureel meer verkeer dan op het vaste web.”

Maps is na Search en Gmail de meest gebruikte dienst van Google.

Een registratie van Mayers optreden tijdens LeWeb:

Deze omslag is voor significant voor onder meer de ondernemers in de fysieke winkelstraten. Consumenten gebruiken terwijl ze winkelen hun telefoon om bestemmingen en, steeds vaker, kortingensbonnen te vinden. Zeker de helft van de mobiele zoekopdrachten heeft direct betrekking op iemands directe fysieke omgeving.

Marissa Mayer was tot begin dit jaar hoofdverantwoordelijk voor Search. Nu is ze de baas over Local, waar zaken als Maps, Wallet en Deals (de Grouponconcurrent) onder vallen.

Over de impact van Google Plus op haar activiteiten: “Local voedt social, social voedt local.”

Amazon.com haalde afgelopen week de woede van heel retailend Amerika op zich vanwege een mobiele, locatiedienst. Mensen die met de Amazonapp in een bakstenen winkel prijsvergelijkingen doen via mobiel internet, krijgen daarvoor vijf dollar.

*) Video: Anneli Rispens van Krem. Zij doet voor Emerce integraal verslag van de presentaties en haar bevindingen. Die verschijnen hier op Emerce’ Google Plus-pagina.

Foto: Gesa Henselmans (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond