Deel dit artikel
-

LG bouwt chatdienst LINE in huishoudelijke apparaten

LG Electronics (LG) laat deze week zien dat wasjes draaien, boodschappenlijstjes schrijven en stofzuigen makkelijker wordt. Op de 2014 Consumer Electronics Show in Las Vegas worden apparaten getoond die door middel van simpele chatberichten kunnen worden bestuurd.

Met LG HomeChat stuur je berichten in gewone spreektaal naar bijvoorbeeld een koelkast, wasmachine of robotstofzuiger. Stuur je ‘Ik ga met vakantie’, dan antwoordt HomeChat: ‘Zal ik de vakantie modus activeren?’. Wanneer je ‘Ja’ typt, gaat de koelkast op een energiebesparende stand, draait de wasmachine een paar uur voor je terugkomst en houdt de robotstofzuiger je huis schoon terwijl je weg bent. Ook kun je de inhoud van je koelkast bekijken zonder de deur te openen, nieuwe wasprogramma’s downloaden en een bericht ontvangen zodra je wasmachine of robotstofzuiger klaar is.

LG HomeChat maakt gebruik van de populaire chatdienst LINE die nu vooral beschikbaar is voor smartphones en computers. Door de LINE-software worden opdrachten in gewone spreektaal meteen begrepen en is geen extra afstandsbediening nodig. Op dit moment HomeChat in het Koreaans en Engels beschikbaar. Meer talen zullen volgen.

LG pakt deze week flink uit op de grootste elektronicabeurs van Noord-Amerika. Zo worden ook voor het eerst televisies getoond met WebOS, een van HP overgenomen gebruikersinterface. Oorspronkelijk werd dat besturingssysteem door HP ontwikkeld voor tablets en smartphones, maar de markt had er geen behoefte aan.

LG en Samsung tonen ook dit jaar weer grotere Ultra HD-televisies gebaseerd op OLED-schermen. Ultra HD biedt een vier keer hogere resolutie dan HDTV.

De bedrijven kunnen wel een opsteker gebruiken. Samsung verloor vrijdag op de beurs zo’n 6,5 miljard euro aan waarde omdat beleggers bezorgd zijn over tragere winstgroei bij de mobieltjestak.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond