Deel dit artikel
-

LG lanceert bliksemafleider voor de iPhone 6: G3

Hoe kun je nu nog imponeren met een smartphone? LG lanceerde vanavond in Londen, New York en San Francisco zijn nieuwste vlaggenschip LG G3, met de hoogste resolutie denkbaar (2560 x 1440 beeldpunten) en laser autofocus.

Na Samsung en HTC was het LG dat zijn nieuwste paradepaardje mocht presenteren, luttele dagen voordat Apple de aandacht weer op de iPhone zal richten.

De Android smartphone (versie 4.4.3) kwam nauwelijks meer als een verrassing, veel details waren al uitgelekt. Zo had een Nederlandse site al foto’s verspreid. Er is een Qualcomm Snapdragon 801-soc op 2,5GHz met Adreno 33-gpu, voor wie dit soort specs belangrijk vindt. De camera gebruikt laser autofocus die zelfs bij extreem weinig licht goed kan scherpstellen. Het Quad HD scherm is een noviteit, maar een dergelijke hoge resolutie op een nog altijd relatief klein scherm (toegegeven: even zo groot als Sony’s Xperia Z2) maakt niet zo heel veel verschil. De accu is draadloos op te laden en kan worden vervangen.

De smartphone wordt geleverd met een eigen persoonlijke assistent (een soort Siri of Google Now) die je bijvoobeeld adviseert hoe je apps moet verwijderen. Met de Kill Switch is de telefoon op afstand uit te schakelen (bij diefstal).

Strategy Analytics constateert dat LG samen met Huawei en Lenovo ‘invreet’ op het marktaandeel van Samsung en Apple, maar dat hoeft niet lang te duren. Uitgerekend vandaag lekte er nieuws naar buiten dat de iPhone 6 al in september in Europa (in elk geval Duitsland) te koop zal zijn. De nieuwe LG is er eerder, maar niet heel veel eerder. Sommige landen (waaronder vermoedelijk ook de Benelux) moeten tot juli wachten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond