Deel dit artikel
-

LG lanceert modulaire LG G5 met heel veel ‘vriendjes’

LG heeft aan de vooravond van het Mobile World Congress in Barcelona zojuist zijn langverwachte LG G5 smartphone onthuld. En ja, die komt met een verwijderbare accumodule en een Magic Slot voor aansluiting van aanvullende modules of ‘vriendjes’, zoals al was uitgelekt.

Die extra modules worden geleverd onder de noemer LG Friends. Zo is er een lichtgewicht VR bril (118 gram), een 360 graden camera, een Bluetooth headset, B&O PLAY hoofdtelefoons met ruisonderdrukking, een controller om bepaalde drones mee te besturen en een rollende camera. Uiteraard is er een app om al dit moois aan te sluiten.

De ingebouwde G5 beschikt over een kijkhoek van 135 graden, maar je kunt schakelen naar een normale stand. Op zich wel een innovatie, want dergelijke breedbeeld lenzen vind je niet vaak in smartphone.

De accumodule is er voor een extra batterij die je aan de onderkant van de G5 naar binnen kunt schuiven. Dat geeft extra energie.

Het scherm staat overigens altijd aan, ook als de smartphone zelf is uitgeschakeld. Zo blijven de tijd en notificaties permanent zichtbaar, zonder dat dit veel stroom kost.

Over de beschikbaarheid van het toestel zijn nog geen mededelingen gedaan.

LG had vanmiddag de ondankbare taak om als voorprogramma te fungeren van Samsung, die vanavond zijn Galaxy S7 zal onthullen, een toestel met heel wat minder toeters en bellen.

Modules

LG CAM Plus

De LG CAM Plus is een cameramodule die eenvoudig bevestigd wordt aan het toestel via de verwijderbare accu. De module is uitgerust met een cameragrip voor meer houvast en voorzien van fysieke knoppen; bijvoorbeeld om te zoomen of om een foto of video te maken. Daarbij biedt de LG CAM Plus een additionele batterij met nog een extra 1.200mAh.

LG Hi-Fi Plus met B&O PLAY

LG Hi-Fi Plus met B&O PLAY is een
draagbare geluidsspeler, ontwikkeld in samenwerking met Bang & Olufsen en speelt audio af in de hoogste kwaliteit (32bit/384kHz). LG Hi-Fi Plus met B&O PLAY kan ook door middel van de uitneembare accu aan de LG G5 bevestigd worden. Daarnaast is de draagbare geluidsspeler ook als aparte DAC (Digital Audio Converter) te verbinden met iedere smartphone of PC.

LG 360 VR

De LG 360 VR is een Virtual Reality-bril die via een speciale kabel aangesloten kan worden op de LG G5. De LG 360 VR is een stijlvolle en opvouwbare bril die gemakkelijk overal gebruikt kan worden. De bril simuleert het beeld van een 130-inch televisie, bekeken van twee meter afstand. Met de LG 360 VR kunnen video’s worden bekeken die met de LG 360 CAM zijn gemaakt, maar de bril is ook geschikt voor andere 360-graden content.

LG 360 CAM

De LG 360 CAM is een compacte 360-graden camera, uitgerust met twee 13 megapixel 200-graden groothoeklenzen, een 1.200mAH batterij en 4GB intern geheugen. De LG 360 CAM levert 2K-kwaliteit beeldopnames en 5.1 surround geluidopnames met de drie geïntegreerde microfoons. De 360-graden video’s kunnen eenvoudig verstuurd worden naar Street View en YouTube360 of bekeken worden met de LG 360 VR of andere smartphones of apparaten die 360-graden video’s ondersteunen.

LG Rolling Bot

De LG Rolling Bot rolt als een bal en maakt tegelijkertijd foto’s of video’s met de geïntegreerde 8 megapixelcamera. De Rolling Bot kan ook gebruikt worden als beveiligingssysteem voor in huis of om huisdieren in de gaten te houden.

LG Tone Platinum

De LG TONE Platinum (model HBS-1100) is een Bluetooth headset en de nieuwste toevoeging aan de LG TONE Plus-serie. De headset levert scherp en helder geluid, vandaar de officiële Harman Kardon Platinum waardering. De LG TONE Platinum is wereldwijd de eerste Bluetooth headset met 24-bit audio zonder geluidsverlies.

LG Smart Controller

De LG Smart Controller laat gebruikers drones en andere slimme apparaten besturen. Als deze apparaten zijn uitgerust met een camera, zijn de beelden bovendien direct te volgen via de LG G5.

Specificaties
Qualcomm Snapdragon 820 Processor
Display: 5.3-inch Quad HD IPS Quantum Display (2560 x 1440 / 554ppi)
Geheugen: 4GB LPDDR4 RAM
Camera: Achterkant: standaard 16MP, wijd 8MP. Voorkant: 8MP
Batterij 2,800mAh (verwijderbaar)
Gewicht: 159g
Netwerk: LTE/3G
Verbindingsmogelijkheden: Wi-Fi, USB Type-C, NFC en Bluetooth 4.2
Kleuren: Zilver, titaan, gouden en roze.

LG G5 Infographic

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond