Deel dit artikel
-

LG zet eigen betaalplatform op voor tv-apps

De Zuid-Koreaanse tv-fabrikant LG gaat in Nederland een eigen betaalplatform introduceren voor tv-apps. Dat maakte het bedrijf gisteren bekend bij de presentatie van de nieuwste platte schermen in Amsterdam.

Net als bij andere merken kent ook LG’s Cinema Screen televisies een uitgebreide selectie applicaties, van YouTube tot verkeersinformatie van TomTom. Een belangrijk deel daarvan is gratis, maar er komen steeds meer betaalde apps bij. Zo werd een dezer dagen een samenwerking met Disney International aangekondigd en zit al meer dan een jaar MovieMax op de televisies van LG. Binnenkort komt naar ook het filmaanbod van Pathe bij.

Voor al deze diensten moeten bij de aanbieders zelf aparte betaalafspraken worden geregeld. LG wil nu zelf een betaalplatform introduceren dat gekoppeld kan worden aan een persoonlijke bankrekening of iDEAL. LG regelt dat de betaling met de aanbieders. Op welke termijn dit gaat gebeuren is nog niet duidelijk.

In navolging van Philips gaat ook LG een app op de markt brengen (voor iOS en Android) waarmee televisie naar een tablet kan worden gestreamed. De beperking is dan wel dat maar op een zender kan worden afgestemd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond