Deel dit artikel
-

LibreOffice doet beroep op ‘interactieve’ Apache OpenOffice

Het team achter LibreOffice roept de makers van Apache OpenOffice op om samen verder te werken aan LibreOffice, een open source alternatief voor Microsoft Office.

Apache OpenOffice is al sinds 2014 niet serieus meer bijgewerkt.

OpenOffice is gebaseerd op StarOffice, dat in 1999 door Sun Microsystems werd overgenomen en in 2000 onder een opensourcelicentie werd vrijgegeven. In 2011 droeg eigenaar Oracle het project over aan Apache.

Ex-ontwikkelaars van OpenOffice.org begonnen in 2010 The Document Foundation en kwamen met een eigen variant LibreOffice.

Deel dit bericht

2 Reacties

bert

Ik heb ze toevallig net beide gedownload. OK, het is fijn dat Libreoffice actueler is en matig docx kan openen, ik kan er niet bij dat het zo’n enorme bloatware is. Waarom 800MB om een tekstdocumentje te openen?
Open Office is veel compacter en sneller. Dan maar geen matige docx import, ik gebruik het toch vooral om zelf te typen.
Tips: mes in de bloat: talen eruit, templates eruit, programma ophakken zodat je losse tekstverwerker kunt installeren.

Janus van Bellen

@Bert,

Uw reactie bevat de nodige onwaarheden, en bovendien zal uw suggestie om LibreOffice in losse modules te hakken niks opleveren qua grootte: de basis, die nodig is om LibreOffice op te starten, zul je toch mee moeten installeren.

Verder benadruk je dat LO 800MB aan ruimte in neemt. Maar u vertelt er niet bij dat dit nog steeds de helft minder is dan een volledige OpenOffice installatie. Die neemt namelijk 1,5 GB aan ruimte in.

U mag dan duidelijk een voorkeur te hebben voor OpenOffice (wat mag hoor), maar vertel wél zoals het is. Dat geeft namelijk een veel eerlijkere voorstelling van zaken.

Mijn persoonlijke mening: beide kantoorpakketten zijn prima! Maar LibreOffice is vanwege de actieve ontwikkeling en verbeteringen die het doorgevoerd heeft sinds de afsplitsing van OpenOffice stukken verder en moderner dan OpenOffice. De ontwikkeling van laatstgenoemde ligt al jaren nagenoeg stil.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond