Deel dit artikel
-

Licht uit bij Foodora in Nederland

Maaltijdbezorger Foodora heeft gisterenavond zijn laatste bestelling afgeleverd aan een klant in Nederland. De stekker gaat eruit. Moederbedrijf Delivery Hero vond geen belangstellende koper.

Iets meer dan drie jaar na de introductie op de Nederlandse markt trekt Foodora zich terug. Vincent Hosman was er vanaf dag één bij en hij trok gisteren als laatste de deur achter zich dicht, toont hij op LinkedIn.

Sinds juli 2015 stond hij aan het roer van de eerste maaltijdbezorgdienst die iets anders dan pizza, shoarma en friet bezorgt. Foodora, en sindsdien ook Deliveroo en UberEats, werken juist met restaurants die normaalgesproken helemaal geen bezorgdienst boden. De technologiebedrijven kwamen hen een nieuw verdienmodel brengen.

Afgelopen augustus concludeerde Delivery Hero dat het de Nederlandse activiteiten van Foodora, thuismarkt van zijn grootste concurrent Takeaway.com, niet kon verkopen.

Op de site lijkt er niets aan de hand en worden bezoekers nog doorverwezen naar het lokale aanbod van aangesloten restaurants in Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Rotterdam, Haarlem, Eindhoven en Leiden.

Foto: jseliger2 (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Lotte

Ik zal hun diensten erg missen. Ze hadden voor sommige restaurants een grote bezorgradius dan bijv. Thuisbezorgd.
Het stoort me wel ontzettend dat op zowel de site als de mobiele app niets te zien is van het feit dat ze ermee zijn gestopt! Lekker misleidend. >:(

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond