Deel dit artikel
-

Lidl zoekt 1200 werknemers voor Europees e-commerce dc

Supermarkt Lidl zoekt 1200 werknemers voor zijn Europese e-commerce distributiecentrum  in Roosendaal dat volgend jaar gereed moet zijn. Vorige week werd symbolisch de eerste paal geslagen.

Het nieuwe dc neemt alle non-food online bestellingen voor zijn rekening voor Nederland, België, Duitsland en het noorden van Frankrijk. Dat zullen vooral artikelen zijn die Lidl ook in zijn winkels verkoopt. Ook gaat het dc van 58.000 vierkante meter de afhandeling van retourstromen verzorgen.

In West-Brabant komen steeds meer distributiecentra, die voor hun vestigingen grote percelen grond nodig hebben. Lidl koos voor Roosendaal vanwege de nabijheid van de Rotterdamse haven en die van Antwerpen.

De Roosendaalse wethouder van economische zaken Hans Verbraak (CDA) liet aan Omroep Brabant weten dat zeker de helft van de banen uit de regio moet komen.

Het pand, dat geen eigendom is van Lidl, komt vlak naast het dc van Primark te staan. Vastgoedinvesteerder Delin Capital Asset Management wilde eerst bouwen op bedrijvenpark Borchwerf II in Oud Gastel bij Roosendaal, maar toen Lidl in beeld kwam werd van die plannen afgezien. Het dc krijgt 52 laaddocks en het duurzame BREEAM-certificaat.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond