Deel dit artikel
-

Lightyear legt de productie van zijn eerste zonne-auto stil

Zonne-auto fabrikant Lightyear legt de productie van zijn eerste zonne-auto stil. Dat maakte het bedrijf uit Helmond zojuist bekend. Het bedrijf wil meteen door met de productie van de betaalbare Lightyear 2.

Van die nieuwe auto zijn al 21.000 exemplaren besteld door leasebedrijven en autodeelbedrijven. Daarnaast tekenden al meer dan 40.000 consumenten in op een lijst.

De Lightyear 0, ook wel bekend als Lightyear One, ging eind november in productie in een fabriek in Finland. De 0 kon volgens Lightyear meer dan 800 kilometer rijden op een volle accu, waarbij de zonnepanelen op het dak voor extra lading zorgen. Hiervoor moest 250.000 euro worden neergeteld.

Er is een surseance aangevraagd voor Atlas Technologies B.V., verantwoordelijk voor de productie van het eerste model. Een verzoek hiervoor is vanochtend bij de rechtbank ingediend. Het bedrijf spreekt van ‘uitdagende tijden’.

Het intellectuel eigendom zit in Atlas Technologies Holding B.V. en ook Lightyear Layer B.V. blijft actief.

Topman Lex Hoefsloot zegt dat Lightyear momenteel probeert een aantal nieuwe investeringen af te ronden.

Het is nog onduidelijk wat de gevolgen zijn voor de ruim 600 medewerkers, die grotendeels onder de dochteronderneming vallen die in de problemen is gekomen.

Deel dit bericht

1 Reactie

Jan

21k bestellingen en 40k intekeningen, en dan nog in een faillissement terecht weten te komen. Knap.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond