Deel dit artikel
-

Lightyear stopt voorlopig met productie zonneauto

Het Eindhovense bedrijf Lightyear is gestopt met de ontwikkeling van een eigen zonneauto. Het bedrijf werkte aan een 2-model dat minder dan 40.000 euro moest kosten, maar de benodigde investeringen blijven uit. Er worden nu alleen nog zonnedaken voor autofabrikanten gemaakt.

Lightyears topman Lex Hoefsloot zegt tegen FD dat de plannen voor een eigen auto in ‘de ijskast zijn gezet’. Sinds de doorstart uit faillissement begin april heeft Lightyear geen nieuwe investeerders weten te vinden voor doorontwikkeling van de zonneauto.

Het bedrijf blijft in gesprek met partners, zoals het Koreaanse Sunbo, om alsnog de auto in productie te kunnen brengen.

‘We gaan onze resources gebruiken voor de zonnepaneelkant. Daar zien we groeiende interesse’, zegt Hoefsloot. De vraag naar zonnedaken vanuit de automarkt groeit vanuit fabrikanten wereldwijd. Toyota, Hyundai en Volkswagen hebben al een model van een zonnedak voorzien.

Lightyear werkte jarenlang actief aan eigen elektrische auto’s die dankzij relatief grote zonnepanelen op het dak zelfstandig zouden kunnen rijden. Precies een jaar geleden gaf het bedrijf nog een presentatie op Emerce EDAY.

Deel dit bericht

2 Reacties

Wouter

Zo voorspelbaar vanaf het begin. Nu zijn ook de laatste miljoentjes opgemaakt van de private beleggers die hun verlies niet wilde pakken eerder dit jaar. Wanhopig probeert Hoefsloot zijn baantje te redden. Ook dit word weer niks, er zijn al jaren vele bedrijven die zonnepanelen produceren voor op automobielen/vrachtwagens etc, waarom men dan in hemelsnaam nu nog bij Lightyear met haar historie een deal zou willen sluiten als afnemer… die pivot had al jaren en jaren geleden moeten plaatsvinden ivp nog eens honderen miljoenen overheidsgeld te verbrassen.

Paul

Erg jammer dat dit Nederlandse bedrijf voorlopig is gestopt met de productie. Hopelijk sluiten er nog andere investeerders aan zodat het door wordt ontwikkeld. Ik geloof wel dat dit toekomst kan hebben met de kennis en kunde die wij hebben in Nederland.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond