Deel dit artikel
-

Lime brengt honderden huursteps naar Europa

Uber maar dan voor elektrische steps, dat is wat Lime is. Het Amerikaanse bedrijf begint zijn Europese expansie in Parijs en wil in 25 grote steden zijn diensten aanbieden.

Vandaag begint Lime de verspreiding over strategische plekken in Parijs. Morgen kunnen Fransen de elektrische steps gaan huren. De exacte prijs moet nog blijken, maar in de VS kost het een dollar om het slot te openen en vijftien cent per minuut gebruik.

Net als de deelfietsen in de grote Nederlandse steden kunnen de Lime-steps na gebruik overal worden geparkeerd. De consumentenapp legt de positie vast voor de volgende huurder.

In Europa is Lime sinds vorig jaar actief in Duitsland met het verhuren van fietsen. In Zürich, waar veel Google’ers wonen en werken, is een kleine proef gedaan met de elektrische steps. Die ervaringen worden nu ingezet om voor eind 2018 op te schalen naar 25 steden. Het is nog niet bekend welke op de agenda staan, maar bijvoorbeeld Londen ligt voor de hand.

Een andere partij die naar Europa komt met zijn elektrische steps is Bird, weet de Financial Times, en ook Ubers sublabel Jump komt naar Europa. Maar dan met elektrische fietsen.

Lime trok onlangs nog 250 miljoen venture capital aan van GV, voorheen: Google Ventures.

Het opladen van de elektrische steps gebeurt door particulieren die wat willen bijverdienen (‘Juicers’). Ze halen de steps op, laden ze helemaal op, zetten ze daar waar Lime ze wilt hebben en verdienen daar circa vijf dollar mee.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond