Deel dit artikel
-

LinkedIn brengt sollicitatieknop naar bedrijvensites

Het proces van solliciteren wordt weer een stap verder geautomatiseerd. LinkedIn brengt een techniek op de markt waarmee iemand op een bedrijvensite met één klik op de knop kan solliciteren.

De productaankondiging vindt een week voor de eerste publicatie van de kwartaalcijfers van LinkedIn plaats. Uit de cijfers zal blijken dat bijna de helft van de omzet afkomstig is uit recruitmenttools, digitale hulpmiddelen voor bedrijven om te jagen op baankandidaten.

De nieuwe knop ‘Apply with LinkedIn’ is zo’n technisch hulpmiddel voor bedrijven.

Bedrijven plaatsen de knop in de vacaturesectie op hun site. Zodra een kandidaat op de knop klikt, stuurt hij zijn openbare LinkedInprofiel op. Het bedrijf ziet informatie over de persoon, maar ziet ook tot welke gebruikersgroepen hij behoort, welke vragen hij hoe beantwoordt en welke andere sociale media de persoon inzet voor zijn werk.

Die ingezonden profielinformatie kan direct worden geïmporteerd in het Applicant Tracking Systeem (ATS), als een bedrijf daarmee werkt. Dat is een Google Analytics-achtig systeem dat meet hoeveel aanmeldingen er zijn en hoe deze scoren in de funnel richting de uiteindelijke handtekening. Dit soort systemen stelt ondernemingen in staat om de kwaliteit van de ingezette mediakanalen te beoordelen en de kwaliteit van het proces te monitoren.

De ‘Apply with LinkedIn’-knop kan overweg met de ATS’en van bedrijven als Peoplefluent, Jobvite, SmartRecruiters, Bullhorn en Jobscience. Taleo, Lumesse en Kenexa volgen nog.

Deel dit bericht

2 Reacties

Sven Fase

Mijn eerste reactie is eigenlijk, nu pas? Lijkt me een bijzonder logische maar ook waardevolle toevoeging, ben benieuwd of het opgepakt gaat worden. Welk jobboard heeft het lef om een mogelijkheid op te nemen om deze knop te tonen?

Quinten

Wij maken hier bij Workoptions al 1 maand gebruik van de Linkedin ‘sollicitatieknop’ . Zie http://www.workoptions.nl/vacatures-zoeken/all/ klik op een vacature , klik op solliciteer en je kan met je linkedin gegevens solliciteren!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond