Deel dit artikel
-

LinkedIn experimenteert met TikTok-achtige video’s

Het kon niet uitblijven: ook de zakelijke profielensite LinkedIn snuffelt aan korte video’s als nieuw format voor zijn gebruikers.

Eerst was het Vine, maar dat verdronk toen het eigendom werd van Twitter. Maar de grote doorbraak van shortform video kwam via TikTok. Eerst weggezet voor ‘die leuke dansjes’, nu het format dat iedereen en zijn moeder niet wil missen.

Het ondergewaardeerde Snap, want steeds voorloper met noviteiten, bracht het naar de jonge massa. Instagram volgde, want kopieert successen, Netflix gebruikt het als promotiemiddel en YouTube gaf de definitieve levenskus (70 miljard views per dag). Verankerd in het hart van diens app is het format niet meer weg te denken. Op de consumentenmarkt.

LinkedIn onderzoekt nu of shortformvideo interessant is voor zijn gebruikers.

Video op zich bestond al in de app, maar een aparte sectie daarvoor was er niet. Die lijkt er nu wel te komen. LinkedIn bevestigt de proef aan Techcrunch.

Het doel ervan is de betrokkenheid bij het platform vergroten via snackable video’s. Los daarvan lijkt het een niet te missen onderdeel voor jonge professionals voor wie het een logische kleur op hun pallet is.

Foto: Gauthier Delecrois (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond