Deel dit artikel
-

LinkedIn groter dan Xing in Europa

De Amerikaanse profielensite Linkedin is in Europa 30 procent groter dan zijn lokale concurrent Xing.

Xing groeide in het eerste kwartaal van 2009 met een half miljoen leden tot 7,5 miljoen. Zijn Amerikaanse tegenhanger LinkedIn noteerde onlangs de 40 miljoenste inschrijving. Een kwart, 10 miljoen internetters, van zijn klanten bevindt zich in Europa.

Vanochtend presenteerde Xing zijn financiële cijfers over het eerste kwartaal van dit jaar. De omzet groeide afgelopen jaar met 43 procent tot 10,8 miljoen euro. Ondanks het feit dat het personeelsbestand in omvang bijna verdubbelde tot 239 medewerkers nam de winst nog toe met 3,7 procent tot 1,7 miljoen euro.

De van oorsprong Duitse zakelijke profielensite verdient geld met het verkopen van reclameruimte en abonnementen. Abonnees hebben meer opties om te zoeken en communiceren dan niet betalende leden. Het aantal betalende klanten groeide in het eerste kwartaal met 51.000 tot 601.000.

Hoeveel gebruikers Xing in Nederland heeft, is niet bekend. Concurrent LinkedIn heeft met ruim 1 miljoen geregistreerde gebruikers een substantieel ledenbestand.

Deel dit bericht

1 Reactie

Frans Greeven

Het is een kwestie van tijd voordat Linkedin XING zal wegvagen van de Europese markt. Dat betekent dat Linkedin in haar segment een

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond