Deel dit artikel
-

LinkedIn vraagt beursnotering aan

De zakelijke profielensite LinkedIn vraagt binnen een maand een beursnotering aan. Het bedrijf wil zijn aandelen voor het einde van 2011 publiek verhandelbaar maken.

LinkedIn heeft de zakenbanken Morgan Stanley, Bank of America en J.P. Morgan aangesteld om de beursgang te begeleiden. Het is nog niet bekend hoeveel aandelen het op de markt wil brengen en tegen welke prijs. Het bedrijf zou zo’n 2,2 miljard dollar waard zijn, volgens de waarde op de secundaire, besloten aandelenmarkt SharesPost.

Persbureau Reuters vernam het nieuws van meerdere bronnen die bekend zijn met de plannen van de profielensite. Het bedrijf zelf ontkent de plannen niet en heeft een beursgang altijd als reële optie benoemd.

LinkedIn verdient geld met de exploitatie van reclameruimte op zijn site. Daarnaast kunnen bedrijven abonnementen afsluiten om leden van de site direct te mogen benaderen met aanbiedingen voor banen. Hoeveel geld het daarmee verdient is niet bekend. LinkedIn publiceerde nooit financiële details.

Internationaal heeft de profielensite zo’n 98 miljoen geregistreerde gebruikers. In Nederland schreven 2,5 miljoen mensen uit 13 grootstedelijke regio’s zich in op de site.

Sinds september 2009 heeft LinkedIn een verkoopkantoor in Nederland dat onder leiding staat van Eugenie van Wiechen.

LinkedIn haalde tot eind 2008 in vijf financieringsronden 103 miljoen dollar op bij private investeerders, onder wie Goldman Sachs, Sequoia Capital, Bessemer Venture Partners en European Founders Fund.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond