Deel dit artikel
-

Live chat bij veel bedrijven nog onvoldoende

Er is een kleine verbetering te constateren in de beschikbaarheid van live chat bij 163 Nederlandse websites. Dat concludeert LiveChat Pro, dat voor het tweede jaar hiernaar onderzoek heeft gedaan. 37 procent van de websites was tijdens kantooruren offline was, terwijl er wel live chat functionaliteit op de sites aangeboden werd. Vorig jaar lag dit percentage nog op 42 procent.

Van de onderzochte sites is bijna driekwart ’s avonds niet via de live chat bereikbaar, terwijl in het weekend 70 procent onbereikbaar is. De desbetreffende bedrijven zijn telefonisch in het algemeen wel goed bereikbaar.

Ook is de responstijd van live chat op de onderzochte websites gemeten. Gemiddeld duurde het 51 seconden voordat er met een medewerker gechat kon worden. Bij twaalf van de 162 onderzochte websites was er zelfs na vijf  minuten nog steeds geen respons, hoewel de chatsessie reeds begonnen was. De gemiddelde internetter wil  hooguit dertig seconden wachten. 72 procent van bedrijven voldeed niet aan deze verwachting.

Vooral jongeren nemen vaker via chat met bedrijven contact op dan via de telefoon, constateert het bedrijf. Zelfs B2B-bedrijven zouden live chat op hun websites continue beschikbaar moeten hebben, omdat steeds meer inkopers en beslissers ook buiten de reguliere werktijden nog achter hun computer aan het werk zijn.

De best presterende branche was net zoals vorig jaar de ICT. Bij 69 procent van de ICT-bedrijven was live chat overdag online. De reisbureaus waren ’s avonds nauwelijks bereikbaar, juist nu tijdens het hoogseizoen.

2nix Studio / Shutterstock.com

Deel dit bericht

1 Reactie

henri

als het kan neem ik meestal twitter, facebook of gewoon de mail, maar dat loopt soms ook traag, webshops zoals de kijkshop kun je bijvoorbeeld in het weekend niemand spreken voor support en hebben nog een 9 tot 5 mentaliteit, veel kleine ondernemers doen dat vaak beter.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond