Deel dit artikel
-

‘Live interactief video streamen naar Hyves-profielen’

Bill Gates en de oprichters van Google behoorden in Davos zojuist tot de eerste figuranten in een nieuwe dienst van het Nederlandse IceMobile: LiveCastr.com.

Vorig jaar won ontwikkelaar IceMobile een innovatieprijs tijdens het World Economic Forum. Dit jaar is de aandacht van Bill Gates, Sergey Brin en Larry Page al de hoofdprijs voor directeur Ralph Cohen. "Omdát we vorig jaar wonnen, mogen we LiveCastr dit jaar hier in Zwitserland presenteren", aldus Cohen.

IceMobile ontwikkelt mobiele diensten die bij telecomaanbieders over de hele wereld al gebruikt worden.

"Zojuist lanceerden we een dienst waarmee je via je mobiele telefoon live video kunt streamen naar internet. Die video’s kunnen vervolgens verweven worden in profielpagina’s op Hyves, Facebook, weblogs en andere sites waarop je persoonlijke informatie deelt."

Cohen vervolgt: "Het bijzondere is dat live kijkers ook een retourpad hebben. Ze kunnen hun vragen of opmerkingen intikken op het web. Die verschijnen vervolgens op het scherm van degene die de video maakt."

Vandaag begon een besloten test met LiveCastr. Cohen zoekt 100 testers die via Umts kunnen en willen videobellen. Na afronding van de eerste testfase opent de site voor het brede publiek. Dat is, naar verwachting, in het voorjaar.

In eerste instantie worden de opnames rechtstreeks gemaakt via videotelefonie. In een later stadium kan dat ook via een aparte downloadbare mobiele applicatie.

De oprichters van Google tonen zich nieuwsgierig naar LiveCastr. "Wat voor verbinding gebruik je? Neem je het nu op? Wat is de URL?"

Vooralsnog wordt de dienst zonder reclame of abonnementskosten aangeboden. Op termijn moet de dienst zich financieel bedruipen middels advertenties. Cohen: "We werken ook veel met mediabedrijven. Vermoedelijk komt er dus ook een Pro-versie. Daarbij kunnen ze het uiterlijk zo vormgeven als ze zelf willen, en naar meerdere ontvangers simultaan uitzenden."

Deel dit bericht

9 Reacties

Kjeld

Leuk product natuurlijk. gefeliciteerd. Echter moeten we niet doen alsof dit "nieuw" is.QIK http://www.qik.com/ kan dit al langer.Zij zijn ook in Davos http://www.qik.com/davos Ook PocketCaster is er een http://www.comvu.com/  Ook gaat dit er natuurlijk aankomen via YouTube.

dirk

vgl qik.com, andere partij met zelfde idee, werkt redelijk goed, software is plug-and-play en klein formaat dus eenvoudig te downloaden (voor naar ik meen alleen nw nokia's), site heeft wat last van kinderziektes en groeistuipen, maar is al live met vele malen meer gebruikers dan 100…

Vincent Everts

Verschil is dat dit niet alleen op nokia toestellen werkt waar je iets moet downloaden maar met 300 toestellen die video bellen ondersteunen. Gewoon een nummer bellen en je bent live. Heel transparant. Filmpjes worden doorgeplaatst naar hyves, facebook, youtube en anderen. Ander concept. Eerste indruk, video kwaliteit is minder dan qik als de met wifi streamed. Geluid ook maar het werkt natuurlijk overal

Kjeld

"…video bellen ondersteunen.."Lijkt me juist niet zo handig aangezien VideoCalls duurder zijn dan data traffic als je een flatfree abo hebt.Ook kom je dus in problemen met WiFi zoals je al opmerkt omdat dit dus dan niet werkt.Ook is het zo dat video call roaming niet overal werkt.Maar goed ben benieuwd naar het gebruik over een aantal maanden.Ondertussen kijk ik naar de Scobelizer op QIK 😉

Sjaak

Het probleem is dat live op het web niet interessant is. Video portals en blogs zijn on-demand. De live factor is een gimmick, maar de rechtstreekse upload vanaf je telefoon is natuurlijk wel leuk

Kjeld

dat is waar denk ik Sjaak.En waar komt YouTube mee vandaag?… Precies http://www.engadgetmobile.com/2008/01/24/youtube-launches-new-and-improved-mobile-site-for-cellphones/ "users will also now be able to upload videos straight to the site from their mobile device of choice"

willem hendriks

dit kan al een half jaar met http://www.start2share.com

theofiel

Grappig om te zien dat Cohen als een hijgend hert Bill Gates aan het stalken is, alleen maar om zijn naam te kunnen namedroppen in een persbericht. Blijkbaar moet Ice het daar tegenwoordig van hebben.  Het product is niet nieuw (maar what's new?) en de technische uitvoering belabberd. Zulke blokkerige video zag ik slechts zelden!

Mirko

MediaDepot voorziet al ruim een jaar in videobellen naar een server en direct encoderen naar alle gangbare videoformaten (3GPP, Flash, H264, mpeg2 etc) eventueel ook over een 0900 lijn. Kijk maar op http://www.mediadepot.nl

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond