Deel dit artikel
-

Live Nederlandse verkeersinformatie in Google Maps

Google geeft TomTom weer een duwtje met de introductie van een nieuwe dienst voor Google Maps: live verkeersinformatie.

Gebruikers van de digitale landkaarten op vast en mobiel internet kunnen zien hoe het verkeer doorstroomt in Nederland. De informatie is beschikbaar voor alle grote nationale wegen en in binnensteden wat gedetailleerder.

Mobiele gebruikers kunnen Maps tevens inzetten als navigatieapparaat. Androidtelefoons vinden in de landkaartendienst ook de optie ‘Navigation’. Een stem en een live verkeersbeeld gidsen bestuurders en wandelaars over de voor hen beste route.

De verkeersinformatiedienst ging behalve in Nederland in nog twaalf andere Europese landen http://google-latlong.blogspot.com/2011/07/live-traffic-information-for-13.html van start. Dekking in Zuid-Europa onbreekt vooralsnog.

Google berekent de live verkeerssituaties in de helft van de EU-lidstaten op basis van de positie en bewegingssnelheid van mobiele telefoons die locatie-informatie delen met het technologiebedrijf. TomTom hanteert een vergelijkbare werkwijze voor zijn dienst HD Traffic.

Deel dit bericht

2 Reacties

Irirs

Mooi! Nu hoop ik dat ze verder gaan met het leveren van OV reis info en dat 9292 eindelijk overbodig wordt. Die club heeft belastingbetalers al te veel gekost zonder dat het echt iets heeft opgeleverd.

Hannov

Eerste indruk: Google haalt het niet bij TomTom live traffic.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond