Deel dit artikel
-

Live streaming TikTok wordt verboden voor kinderen

Het wordt verboden voor kinderen om livestreams op te zetten op TikTok en virtuele cadeautjes weg te geven.

TikTok reageert daarmee op een onderzoek van de BBC waaruit bleek dat kinderen vanuit vluchtelingenkampen in Syrië om geld bedelen via de app. Ze bedelen om virtuele cadeautjes die de ontvanger kan omzetten in echt geld.

De Chinese app vangt zeventig cent van elke euro die streamers ontvangen.

De minimum leeftijd voor live streaming en gifting wordt verhoogd van zestien naar achttien jaar. Hoe het bedrijf achter de app de leeftijdscontrole handhaaft, is al langer punt van discussie en wordt op dit moment niet geadresseerd.

Het BBC-onderzoek bracht aan het licht, dat er bedrijven zitten tussen de vluchtelingen en TikTok. Zij helpen het bereik en de content optimaliseren. In het westen zou dat gewoon een marketingbureau zijn.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

De virtuele cadeautjes in TikTok wordt gekocht met echt geld. Een reportage van NOS op 3 liet eerder dit jaar zien dat dat op zich al tot probleem leidt in Nederlandse huishoudens. Kinderen laten zich opjutten om bekende streamers digitale presentjes te geven. Dat geld zijn ze dan kwijt. De streamer alleen kan dat achter niet ongedaan maken, omdat TikTok zo’n grote commissie pakt.

*) Foto door Nancy Nguyen op Unsplash

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond