Deel dit artikel
-

Live-streaming zorgt in 2022 voor datarecords op KPN-netwerk

KPN verwerkte afgelopen jaar op zijn netwerk weer meer dataverkeer dan het jaar ervoor. Nieuwe dagrecords zijn in 2022 toe te schrijven aan fors meer ‘live’ streamingverkeer tijdens populaire sportevenementen zoals de Formule 1 en het WK-voetbal. Thuiswerken, videobellen en gaming blijven ook dit jaar onverminderd populair.

Het afgelopen jaar betraden een aantal nieuwe streamingdiensten de Nederlandse markt. De toenemende populariteit hiervan is ook zichtbaar op het netwerk van KPN.

Grote sportevenementen worden ook steeds meer mobiel, via de smartphone gekeken. Dat zorgt voor forse pieken in het dataverkeer.

Ook opvallend volgens KPN: Nederlanders gingen afgelopen jaar weer meer op reis. Dat was onder meer terug te zien in de hoeveelheid roamingverkeer vanuit wintersportgebieden en populaire Europese vakantiebestemmingen. Zo groeide het dataverkeer vanuit Europese vakantielanden met meer dan 60% ten opzichte van de zomer van 2021.

Trends en actualiteiten zijn met regelmaat terug te zien in de hoeveelheid internetverkeer op het netwerk van KPN. Zoals de invloed van feestdagen, periodes van vorst en ijs, de verrichtingen van populaire Nederlandse sporters en teams tot grote streamingconcerten. Ook wanneer een populaire berichtendienst even hapert, is dat direct zichtbaar in de hoeveelheid sms-verkeer. De jaarwisseling zorgt traditioneel ook voor topdrukte op het KPN-netwerk, met digitale nieuwjaarswensen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond