Deel dit artikel
-

Loavies moet verkoop t-shirts staken

Webwinkel Loavies mag van de rechter geen geen kleding verkopen waar ‘Not your Baby’ op staat. Loavies reageerde niet op sommaties van het gelijknamige bedrijf.

Not Your Baby bestaat sinds oktober 2016 en exploiteert een webwinkel voor kleding via Notyourbaby.com. De domeinnaam is op 7 september 2016 geregistreerd.

Vorig jaar zomer heeft Loavies een nieuwsbrief gestuurd aan al haar klanten, waarin zij haar nieuwe collectie aankondigde. Onderdeel van deze zomercollectie was een nieuw wit T-shirt met daarop de tekst ‘Not Your Baby’. Onacceptabel vond het bedrijf met die naam.

Not Your Baby heeft ter zitting overigens erkend dat zij naar aanleiding van de nieuwsbrief van Loavies het woordmerk Not Your Baby door middel van een spoedprocedure heeft laten inschrijven. Loavies noemde dat een ‘depot te kwader trouw’, maar de rechtbank vindt dat het merk voldoende onderscheidend vermogen heeft en er sprake is van inbreuk.

Loavies riskeert een boete van 500 euro voor iedere dag dat niet aan hoofdveroordeling wordt voldaan, tot een maximum van 20.000 euro is bereikt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond