Deel dit artikel
-

LOEY Awards slaat jaar over, financiert corona-onderzoek

De organisatie van de LOEY Awards doet vanwege het coronavirus een pas op plaats en slaat een editie over. In plaats daarvan besluiten achttien internetondernemers achter de organisatie om een Nederlands corona-onderzoek aan het EramusMC te financieren.

Hubert Deitmers, een van de initiatiefnemers van de LOEY Awards, licht toe: “Wij vinden het niet gepast om dit jaar prijzen uit te reiken en met elkaar samen te komen. Voor veel ondernemers is het een erg onzekere en moeilijke periode. Omdat wij van mening zijn dat goed ondernemerschap betekent dat je ook een bijdrage aan de samenleving levert, zetten wij ons samen met onze collega-ondernemers in om dit onderzoek naar het ziektebeeld van COVID-19 te financieren.”

Het gaat daarbij om onderzoek naar de invloed van gebruikte medicatie op het verloop van het ziektebeeld van COVID-19. Het initiatief is een samenwerking van de bij de LOEY Foundation aangesloten internetondernemers. Met de uitkomsten van dit onderzoek kan men voorspellen of bepaalde geneesmiddelen die mensen in de thuissituatie gebruiken een besmetting met coronavirus verergeren of juist een beschermend effect hebben. Het onderzoek vindt in internationaal kader plaats.

De stichting helpt gedurende drie jaar met de financiering van het onderzoek in Rotterdam.

De LOEY Awards worden jaarlijks uitgereikt aan de beste gevestigde en startende internetondernemers van dat moment.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond