Deel dit artikel
-

‘Logistiek verplaatsingsdynamiek blijft groot’

Veertig procent van de grote logistieke bedrijven in Nederland willen uitbreiden of verplaatsen en zijn dus potentieel op zoek naar nieuwe locaties. Bij de logistiek dienstverleners geldt dit zelfs voor 70 procent. Dat zijn conclusies uit grootschalig onderzoek van Stec Groep – Logistiek in Beeld – onder 450 grote verladers, retailers en logistiek dienstverleners.

In hun keuze voor een nieuwe locatie worden bedrijven met name gedreven door de kosten en beschikbaarheid van personeel en de bereikbaarheid via de weg. Het belang van arbeid bij de afweging van regio’s en locaties is nog groter ten opzichte van de vorige meting door Stec Groep in 2015.

Driekwart van de logistieke bedrijven geven hun huidige locatie overigens een goed rapportcijfer: gemiddeld een 7,6. Op korte termijn zoeken bedrijven hoofdzakelijk zogenoemde XXL-kavels.

Ruim 70 procent van de logistieke bedrijven geeft aan een sterke voorkeur te hebben voor de eigen regio bij een investeringsbeslissing. Redenen hiervoor zijn de aanwezigheid van bestaand personeel, de ligging ten opzichte van afzetmarkt en leveranciers.

Overwegingen om buiten de eigen regio te zoeken zijn de (betere) beschikbaarheid van geschikte kavels, de mogelijkheid om dichter op de afzetmarkt te zitten en een betere arbeidsmarkt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond