Deel dit artikel
-

Lokale bezorgdienst Bubble Post naar Nederland

Bubble Post gaat vanaf september Nederlandse stadscentra met de fiets bedienen vanuit depots aan de rand van de grote steden. E-commercebedrijven kunnen lokaal same day deliveries gaan bieden.

Het bedrijf uit Gent verwierf onlangs 2,4 miljoen euro nieuw groeikapitaal om zijn activiteiten naar het buitenland uit te breiden. Amsterdam en Utrecht gaan live op 1 september en Rotterdam, Breda en Eindhoven per 1 november.

In België is Bubble Post actief in negen grote Vlaamse steden. Vanuit depots aan de randen van de steden worden dagelijks reeds duizenden pakketjes per elektrische fiets en elektrische bestelwagen afgeleverd, onder meer voor Kiala, Vente Exclusive, Nespresso en lokale ondernemers en horecaleveranciers.

“Zestig tot zeventig procent gaat per fiets. Lokale ondernemers, waaronder e-commercebedrijven, kunnen met onze dienst op de dag van bestelling orders gaan afleveren in hun stad”, zegt Yan Ketelers. “We verzorgen de first mile, de last mile en de only mile.”

Lokale orders kunnen binnen twee uur worden afgeleverd. De kapitaalinjectie van onder meer PMV wordt behalve voor internationale expansie ook voor doorontwikkeling van het IT-systeem gebruikt. “Op termijn kunnen we op zeven minuten nauwkeurig vertellen wanneer een order aankomt.” Bubble Post wil zijn software op enig moment ook commercieel gaan aanbieden op de markt.

De ‘groene benadering’ van logistiek is een bewuste keuze, vertelt Ketelers. “Met ons elektrisch vervoer vergroenen we de stad omdat we werk van vrachtwagens overnemen. Omdat steden steeds drukker worden, is de stad niet meer open voor groot verkeer. Bedrijven verliezen geld op de last mile. Door dat aan ons uit te besteden, kunnen ze besparen en efficiënter werken.”

De startup verwacht dit jaar een omzet van twee miljoen euro te realiseren.

Deel dit bericht

4 Reacties

Hans

Ophalen in Breda en dan fijn-distributie in 9 Belgische steden? De DPD berekend mij hiervoor €2,99 + BTW tot 20 Kg. (via Bol.com) maar dan voor elke locatie in Nederland en België. Het zal ze niet meevallen om op lokaal niveau commercieel echt succesvol te worden.

CowboyTim

@Hans,

Het gaat ook niet om wie de goedkoopste is. Het gaat om wie de snelste is.

Thijs Gevers

Hoi bubble post
Waneer is Den bosch aan de beurt
Wachten allang op julie gr

Guus Munnik

Ik vind het in ieder geval een leuk concept en geloof er tevens ook wel in.
Heel veel succes in Nederland. Hopelijk snel beschikbaar in Noord Brabant, dichtbij Belgie?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond