Deel dit artikel
-

‘Londen wordt centrum cryptovaluta’

Londen moet het centrum worden van Bitcoin en andere virtuele valuta. Dat is in elk geval de ambitie van de Britse minister van Financiën George Osborne. Hij is een onderzoek gestart naar de kansen die cryptovaluta bieden voor de Britse economie.

De Britse overheid wil innovatie in financiële technologie bevorderen. Daarin past ook een rol voor Bitcoin en aanverwante valuta, zo vertelde hij gisteren op een bijeenkomst van Innovate Finance, een belangenorganisatie ter bevordering van de financieel-technologische sector. Ruim 250 vertegenwoordigers uit de fintech gemeenschap waren daar aanwezig.

Innovate Finance is vorig jaar opgericht toen de Britse overheid Claire Cockerton en Nederlander Eric Van der Kleij (oprichter van RealCall en Adeptra, tegenwoordig verbonden aan de Level39 Technology Accelerator) vroeg om een rapport te schrijven over de kansen en uitdagingen van de fintech-sector. Daarna werden diverse roundtables rond het onderwerp georganiseerd. Van der Kleij maakt overigens deel uit van het adviesraad van Innovate Finance.

Wat precies de rol moet worden van Londen is nog niet niet duidelijk. De stad is, met de London Stock Exchange, uiteraard al jaren een van de belangrijkste financiële centra in de wereld, hoewel New York de Engelse hoofdstad heeft verdrongen in de Global Financial Centres Index. Britse bedrijven hebben nauwelijks geprofiteerd van de 250 miljoen dollar die tot nu toe in Bitcoin-startups is geïnvesteerd.

Het Britse eiland Man – Brits Kroonbezit – organiseert in september een Crypto Valley Summit in de aanloop naar nieuwe wetgeving met betrekking tot cryptovaluta. Het zelfstandig bestuurde eiland huisvest veel e-gamingbedrijven als RNG Gaming, PokerStars en Get21, bedrijven die in de toekomst vaker bitcoins zullen accepteren.

Innovate Finance wil zich overigens niet alleen richten op Bitcoin, maar kijkt ook naar Big Data, cloud, analytics en nieuwe betaalmethoden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond