Deel dit artikel
-

Lufthansa grootste online luchtvaartmaatschappij

Sites van luchtvaartmaatschappijen zijn in Europa populairder dan ooit. Sinds oktober vorig jaar is het bezoek aan de sites met 118 procent gestegen, Lufthansa is de grootste online luchtvaartmaatschappij, ook KLM doet het goed. Dit zegt Nielsen//NetRatings in recent onderzoek.

De hoogste groeicijfers worden behaald in Duitsland en Italië. Daar steeg het aantal bezoeken (unieke bezoekers) met respectievelijk 142 en 139 procent. De groei in Duitsland wordt voornamelijk veroorzaakt door Lufthansa, dat 442 procent meer bezoeken noteerde in juli van dit jaar vergeleken met een jaar geleden. Het Duitse bedrijf mag zich de grootste online luchtvaartmaatschappij van Europa noemen, aldus Nielsen//NetRatings.

De grootste groeier na Lufthansa is British Airways, dat 170 procent meer bezoeken kreeg. KLM staat op een derde plaats met een groei van 137 procent. Opvallend is wel dat bezoekers aan de site van KLM er aanzienlijk korter blijven dan bij de sites van andere luchtvaartmaatschappijen. Gemiddeld ligt de bezoektijd bij sites van Europese luchtvaartmaatschappijen op dertien tot veertien minuten, bij KLM noteerde Nielsen//NetRatings 5,44 minuten.

De sterkste groeiers zijn daarmee niet de budget-airlines die sterk inzetten op online verkoop, zoals Easyjet en Ryanair, maar juist de traditionele partijen. Ryanair doet het overigens vrij goed, het staat pal achter KLM met 133 procent groei, EasyJet blijft in dat opzicht achter met 73 procent, hetzelfde geldt voor Go, dat samengaat met EasyJet, en 56 procent meer bezoeken kreeg.

De bezoekersaantallen voor online reisbureaus zijn in Nederland minder sterk gestegen dan voor de sites van luchtvaartmaatschappijen, zegt Nielsen//NetRatings. De grootste spelers bij online reisbureaus zijn D-Reizen, Expedia, Travelplanet en Happytravel, aldus het onderzoek. Arke en Holland International, dat overigens als merknaam gaat verdwijnen, doen het online minder goed. Van de gevestigde namen presteert Neckermann het beste.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond