Deel dit artikel
-

Lumia zorgt voor voorzichtig herstel Nokia

Nokia lijdt nog steeds verlies. In de afgelopen drie maanden wederom 115 miljoen euro, tegen 824 miljoen euro vorig jaar. Toch lijkt het tij zich te keren, in het eerste kwartaal noteerde het Finse bedrijf een verlies van 150 miljoen euro.

De totale omzet kwam uit op 5,7 miljard euro (pdf), een verschil van 24 procent vergeleken met een jaar eerder.

Een van de redenen van het (voorzichtige) herstel zijn Lumia telefoons. In de afgelopen drie maanden gingen er 7,4 miljoen over de toonbank. In het eerste kwartaal werden er nog 6,1 miljoen Lumia’s verkocht en een jaar geleden waren het er slechts 4 miljoen.

Nokia heeft echter moeite om voet aan de grond te krijgen in de VS. In het tweede kwartaal werden vijfhonderduizend exemplaren van Lumia verscheept, tegen vierhonderduizend een kwartaal eerder.

In Nederland is het wachten op de Nokia Lumia 925, die vanaf eind augustus in Nederland verkrijgbaar is voor een adviesprijs van 549 euro. Nokia kondigde een dezer dagen ook nog een Lumia-smartphone aan met een Pureview-camera met een 41 megapixel-sensor.

Symbian telefoons worden nauwelijks meer verkocht. Het aantal Symbian-apparaten nam af van zes miljoen stuks in het tweede kwartaal van 2012 tot ‘nul’ in het tweede kwartaal van 2013.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond