Deel dit artikel
-

Ook Luminus en Google tekenen stroomafnameovereenkomst ​

Google gaat niet alleen groene windenergie inkopen bij twee nog te bouwen windparken van Shell en Eneco, maar doet dat ook in België. Luminus (grotendeels in handen van EDF) zal groene stroom van twee nieuwe windparken met een totale capaciteit van 25,2 MW aan Google leveren. De overeenkomst voorziet in de aankoop en levering van koolstofarme elektriciteit over een periode van 12 jaar.

De levering van de elektriciteit start uiterlijk in 2026 en zal ingezet worden voor de activiteiten van Google in België. Het is al de tweede PPA tussen de twee bedrijven.

Het gaat om windprojecten die in samenwerking met Activent Wallonie worden ontwikkeld. Luminus is verantwoordelijk voor de bouw en exploitatie van de projecten.

Luminus schat dat deze overeenkomst de uitstoot van bijna 6.000 ton CO2 per jaar zal voorkomen (meer dan 70.000 ton gedurende de looptijd van het contract, gelijk aan de CO2-uitstoot van het jaarlijkse gas- en elektriciteitsverbruik van meer dan 19.000 huishoudens).

In Nederland gaat om 478 megawatt aan koolstofvrije energiecapaciteit die de partijen willen realiseren op de twee nieuwe offshore-windparken: HKN V and HKW VI. Eerstgenoemde is recent in bedrijf genomen. De tweede moet nog worden gebouwd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond