Deel dit artikel
-

Lycos terug met zoekmotor

Terug van heel lang weggeweest: Lycos. Het voorheen Amerikaanse bedrijf wil een nieuw zoekproduct lanceren, vele jaren nadat het die markt achter zich heeft gelaten.

Lycos was ooit een van de zoekmachines in de tijd dat Google nog moest worden opgericht. De Google van die jaren was Alta Vista, maar Lycos zat in de subtop. Het bedrijf was ook groot in Europa en had een hoofdkantoor in Haarlem.

Sinds de oprichting in 1994 is de onderneming meerdere malen verkocht. Het Koreaanse internetbedrijf Daum kocht Lycos in 2004 nog voor 105 miljoen dollar van de toenmalige eigenaar Terra Networks, onderdeel van het Spaanse Telefónica. Deze laatste kocht Lycos in 2000 voor een aanzienlijk hoger bedrag van 5,4 miljard dollar.

Lycos kwam in 2010 in handen van een digitaal marketingbedrijf uit India. En nu is de tijd rijp voor Lycos 5.0. Wat dat precies gaat worden wil CEO Rob Balazy niet zeggen tegen The NextWeb, maar het wordt een zoekproduct dat meer context zal bieden en de zoekresultaten aanvult, iets dat Google al langer doet.

Balazy is de eerste om te erkennen dat hij niet met Google kan concurreren, aan de andere kant is het voor het eerst sinds jaren dat er weer eens een nieuw zoekproduct wordt gelanceerd. De huidige zoekmachine van Lycos wordt door Yahoo geleverd.

Deel dit bericht

2 Reacties

simple seo

Zou mooi zijn als Google wat meer concurrentie krijgt.

Jaap van Goor (Vaarwinkel)

Staat er wat kort, maar toch knap hoe er bijna $ 5,3 miljard is verdampt. Overname in 2000 door Telefonica a $ 5,4 en later in 2004 verkocht voor $ 105 miljoen. Endemol werd volgens mij ook voor veel minder doorverkocht. En al die Spanjaarden maar bellen om die tekorten aan te vullen …

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond