Deel dit artikel
-

Lyft lijdt flink verlies na zware coronamaanden

Uber rivaal Lyft sluit een rampzalig kwartaal af, waarin de omzet met 61 procent daalde naar 339 miljoen dollar tegen 867 miljoen een jaar geleden en het bedrijf een nettoverlies leed van 437 miljoen. Dat was overigens wel minder dan een jaar geleden.

Net als Uber kampte ook Lyft met een forse vermindering van het aantal ritten als gevolg van de coronapandemie. In april voerde het bedrijf al reorganisaties door.

Overigens hadden beleggers al rekening gehouden met de slechte cijfers. Zij reageerden opgelucht op het nieuws dat in juli het aantal ritten alweer 78 procent hoger lag. Het aantal actieve passagiers in de verslagperiode bedroeg 8,7 miljoen.

Het zit bedrijven als Uber en Lyft toch al niet mee. Een Amerikaanse rechter heeft een dezer dagen besloten dat chauffeurs in Californië feitelijk werknemers zijn en geen zzp’er.

Daardoor zullen de bedrijven sociale lasten moeten afdragen en het minimumloon moeten betalen. Het zal erg moeilijk worden om op de lange termijn winstgevend te blijven.

Uber heeft al laten doorschemeren dat het zijn diensten in de Amerikaanse staat tijdelijk zal staken tot de verkiezingen in november. CEO Dara Khosrowshahi vreest dat vele chauffeurs als gevolg van het vonnis werkeloos zullen raken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond