Deel dit artikel
-

‘Maak NOW-regeling beschikbaar voor startups’

De Dutch Startup Association wil dat De Noodregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW) die de werktijdverkorting vervangt en zorgt voor een tegemoetkoming in de loonkosten van ondernemers die door de coronacrisis getroffen worden, ook beschikbaar komt voor startups.

Veel startups maken nog geen omzet, maar moeten wel loonkosten blijven betalen terwijl nieuwe financieringsrondes uitgesteld dreigen te worden.

Zelfstandigen kunnen bij de gemeente aankloppen voor een uitkering op bijstandsniveau voor een periode van drie maanden. Veel startups kennen echter een BV structuur, zeker als er meerdere oprichters/eigenaren in het spel zijn. Het zou daarom wenselijk zijn als de zzp-uitkering wordt verbreed naar een algemene ondernemersuitkering die ook voor startende bedrijven beschikbaar wordt gesteld.

Het aan de praat houden van de financieringsmotor is van groot belang in het startup- en scale-up ecosysteem, zegt de organisatie. Het vertrouwen is stevig gedaald en investeringen worden uit- of afgesteld.

Frankrijk heeft inmiddels al wel een noodfonds voor startups in het leven geroepen samen met de publieke investeringsbank Bpifrance. In totaal wordt 4 miljard euro uitgetrokken.

Deel dit bericht

1 Reactie

Asbjørn

NOW loopt via UWV. UWV vereist eHerkenning 3. EH3 duurt min 1-2 weken en vereist een natte handtekening, aanvraag per post en fysieke afspraak ter identificatie. Aub ook hardmaken voor aanvragen via EH2. Past beter in het social distancing beleid 🙂

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond