Deel dit artikel
-

‘Maandag bod op BlackBerry’

Chipmaker Qualcomm en investeerder Cerburus bereiden een bod voor op het noodlijdende BlackBerry, samen met de beide oprichters van het bedrijf, Mike Lazaridis en Doug Fregin. Dat meldt The Wall Street Journal.

Wanneer alle betrokken partijen akkoord gaan, wordt het bod aanstaande maandag uitgebracht. Cerberus moet voor het geld zorgen. Lazaridis en Fregin zijn aandeelhouders van BlackBerry, met een belang van acht procent.

De Canadese mobieltjesmaker verkeert in grote financiële problemen nu het in rap tempo marktaandeel verliest aan onder meer Samsung en Apple. In het laatste kwartaal werd een miljard dollar verlies geleden.

In de afgelopen weken zouden ook andere partijen een bod hebben overwogen, waaronder Lenovo. Het is niet duidelijk of Fairfax Financial Holdings nog steeds is de race is. Dat bedrijf bracht in september een bod uit van negen dollar per aandeel tegen een marktwaarde van 4,7 miljard dollar. Fairfax heeft tien procent van de aandelen van BlackBerry.

Naar nu blijkt, legden Lazaridis – en dienst rechterhand Jim Balsillie – hun taken als co-voorzitter neer na onenigheid over de strategie. Balsillie wilde dat BlackBerry zich meer zou toeleggen op diensten zoals BlackBerry Messenger. Lazaridis wilde juist de kant van de hardware op. Hij verzette tegen tegen apps voor BlackBerry-apps op iPhones en Androidtoestellen. Die zijn echter alsnog verschenen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond