Deel dit artikel
-

Maandelijks 2+ miljoen Nederlandse podcastluisteraars

Meer dan twee miljoen Nederlanders luisteren elke maand naar podcasts. De nieuwe audiovorm is daarmee het stadium ‘nieuw medium’ ontstegen en zoekt zijn weg in het commerciële landschap.

Dat komt naar voren in de jongste luistercijfers van de NLO Podcast en Audio on demand Standaard. De deelnemende uitgevers melden over de maand april 2,1 miljoen luisteraars. Dat is exclusief de producties van bijvoorbeeld Dag en Nacht Media en Tonny Media en exclusieve producties die enkel bij Spotify of Podimo verschenen.

De tien uitgevers die wel meedoen, brachten afgelopen maand in totaal 1.183 actieve podcasts op de Nederlandse markt. Gezamenlijk hadden zij 5,4 miljoen downloads gemiddeld per week.

Veertig procent van de meegetelde podcasts zijn via buitenlandse netwerken als Stitcher Media, Audioboom en Wondery (Amazon) beschikbaar. Zij hebben opgeteld zo rond de 200 duizend luisteraars in Nederland.

NPO is de grootst leverancier met 390 podcasts, gevolgd door FD Mediagroep (FD/BNR) met 114, DPG Media met 102 podcasts en NRC Media met twaalf.

Foto: Toshiyuki IMAI (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond