Deel dit artikel
-

Vervoers-app umob haalt 6 miljoen euro op

MaaS-platform umob, dat het gebruik van deelmobiliteit, taxi en openbaar vervoer volledig integreert in één app, haalt 6 miljoen euro aan investeringsgeld op.

De nieuwe investering komt van vijf particuliere investeerders. Hij volgt op een eerdere investering van twee miljoen euro die in 2022 is opgehaald bij de start van het platform.

Umob heeft zijn dienst test bij een groep van vijfhonderd testers in Rotterdam, de stad waar het team binnenkort naartoe verhuist. Er werkt vijfentwintig man, overwegend programmeurs.

Met de investering kan het team van oprichter Raymon Pouwels, voorheen van GO Sharing, actief en gericht marketing gaan bedrijven naar de eindconsument. Uiteindelijk moet deze ervoor kiezen om de auto te laten en umob te pakken om te zien welk deelvervoer in zijn omgeving nu beschikbaar is.

De umob-app fungeert als een soort sleutel annex betaalpas. Met die ene app kan de gebruiker de vervoersmiddelen ontsluiten van alle aangesloten mobilityaanbieders. Daarvoor hoeven ze geen extra accounts aan te maken. Niet meer vijf apps voor vijf steden, maar eentje voor alle aanbieders in Europa. Umob rekent hetzelfde tarief als de aanbieder zelf en krijgt achter de schermen een kickback.

Naast het ov en de taxi, brengt de MaaS-app ook al het deelvervoer met volledige integratie samen. Hoewel het aantal aanbieders van deelmobiliteit de afgelopen jaren sterk is toegenomen, omvat het nog steeds maar een klein percentage van het vervoer in Nederland.

Naast de doelstelling om een volledig en toegankelijk platform voor mobiliteit te bieden, wil umob gemeentes en ontwikkelaars van nieuwe woonwijken gaan helpen met het verbeteren van de integratie van deelmobiliteit. Daarvoor kijkt het onder meer naar de beste locaties voor mobiliteitshubs, bemiddeling tussen aanbieders en uitwisseling van data.

Pouwels schetst scenario’s waarbij vastgoedeigenaren, gemeenten en ontwikkelaars aan bewoners bijvoorbeeld vervoersbudgetten krijgen om maar geen auto te hebben.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond