Deel dit artikel
-

MacBooks krijgen ondanks universele apps geen aanraakscherm

Apple gaat geen MacBooks maken met aanraakscherm, ook niet nu het vanaf volgend jaar eenvoudiger wordt om iOS apps te vertalen naar het macOS platform. Dat vertelde Craig Federighi van Apple op het ontwikkelaarscongres WWDC, dat deze week plaatsvindt in het Californische San Jose.

Federighi vindt het niet ‘logisch’ om zo’n interface aan te bieden omdat gebruikers grotendeels het toetsenbord gebruiken en met hun handen niet aan het scherm zitten. Ook vindt hij concurrerende (Windows) laptops met aanraakscherm niet erg aantrekkelijk.

Apples ontwikkelomgeving Xcode wordt volgend jaar aangevuld met de mogelijkheid om iOS apps te vertalen (‘porten’) naar macOS. Het proces wordt grotendeels geautomatiseerd, zodat ontwikkelaars weinig hoeven te doen. Wel zijn enkele interface aanpassingen noodzakelijk.

Apple heeft met Xcode zelf al zijn iOS apps Home, Stocks, News en Voice Memos vertaald naar macOS Mojave, dat dit najaar verschijnt voor iMacs en MacBooks. De verwachting is dat meer ontwikkelaars universele apps gaan maken die op meerdere platforms gebruikt kunnen worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond