Deel dit artikel
-

‘Machines kunnen beter dan doktoren diagnose stellen’

Machines zullen in een paar jaar tijd beter in staat zijn om een diagnose te stellen dan doktoren. Dat zegt CEO en oprichter Ali Parsa van het Engelse Babylon Health in het jongste nummer van Emerce. Het bedrijf won onlangs de EMERCE Top 10 European Startups 2017.

“Ons brein kan zoveel medische informatie simpelweg niet aan. Daarentegen kan een app weer geen arm om iemand heen slaan of je een schouderklopje geven. Een ogenschijnlijk klein gebaar dat van grote invloed kan zijn op iemands gezondheid. In die zin spreek ik liever over samenwerking dan over vervanging.”

Wat begon als een platform dat gebruikers aan doktoren koppelt, is in vier jaar uitgegroeid tot een gratis chatapp met een aantal aanvullende premiumdiensten. “Bij dat laatste moet je denken aan een videoconsult, het toesturen van fysieke bloedtesten, het uitschrijven van een doktersrecept tot de gehele fullfillment ervan”, vertelt de oprichter.

Diensten die de startup altijd tegen een minimale vergoeding zal aanbieden. Parsa: “Het is niet ons doel winst te maken, maar de gezondheidszorg voor iedereen betaalbaar te maken, het liefst helemaal gratis. Dat we er deels ook geld mee verdienen is noodzakelijk, want de bouw, het onderhoud en ontwikkeling van ons platform moet ergens van bekostigd worden. En onze aandeelhouders willen op enig moment ook enige rendement zien.”

Parsa gaat geen revenue share vragen voor het uitschrijven van een recept of het versturen van medicijnen in samenwerking met lokale aanbieders. “Alles draait in onze business om het scheppen van vertrouwen. Dat doe je niet door financiële verbintenissen met bedrijven aan te gaan.”

Het interview met Parsa staat in het novembernummer van Emerce. (Babylon Health spreekt ook op e-Health Convention op 14 november in Pakhuis de Zwijger, Amsterdam.)

Word lid van Emerce voor € 119 per jaar en ontvang een jaar lang Emerce magazine (zowel print als digitaal) inclusief diverse specials waaronder Emerce 100, de 250 pagina’s dikke eGuide en speciaal ledentarief voor meer dan twintig Emerce-events. 

 

 

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond